متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/04/21
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه هایی جهت جلوگیری از تقلب در موادغذایی را بشناسیم

توصیه هایی جهت جلوگیری از تقلب در موادغذایی را بشناسیم

تقلّب در مواد غذایی به شکل های مختلفی مانند پنهان کردن کیفیّت، جایگزین کردن و تغییر مواد اصلی با مواد ارزانتر، فروختن مواد غذایی فاسد، تعویض بر چسب یا چسبانیدن بر چسب عوضی و ... صورت می‌پذیرد. تقلب در موادغذایی از لحاظ میزان خطر به دو دسته تقسیم می شوند:

 

ü تقلب کم خطر: مانند افزودن نشاسته به ماست به منظور قوام بیشتر آن

ü تقلب خطرناک : استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زیبا ساختن خیارشور

از انواع دیگرتقلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- فروش یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته

2- مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره

3- استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیر مجاز مانند رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شیرینی جات

4- کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده غذایی: گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن

5- عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شیرهای استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است

6- فروش و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته

به منظور جلوگیری از مصرف مواد غذایی تقلبی حتماً مواد غذایی مورد نیاز خود را در بسته بندی های مناسب و با برچسب خریداری کنید. باید توجه شود که برچسب مواد غذایی بسته بندی شده دارای نام و آدرس تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن خالص به زبان فارسی باشد. در مورد محصولات غذایی خارجی فقط آن دسته از مواد غذایی خارجی که دارای برچسب فارسی و شماره مجوز واردات از وزارت بهداشت هستند را خریداری کنید.

" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 26233
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید